+386 31 779 867   Atalieri Klara phone icon info@atelieriklara.si   Atalieri Klara email icon TAKO PRAVLJIČNO, TAKO UNIKATNO, SLOVENSKO - MOJE in TVOJE.
  • 0
Unikatna oblačila Aterlieri Klara
Scroll down gumb

Povejmo nekaj o mojih BARVAH

Katera je tvoja najljubša barva? Vsak ima svojo, jaz nimam najljubše, ampak imam mix treh oz štirih, ki mi predstavljajo čudovit spekter kombinacij.
Bili so časi, daleč nazaj, ko sem se oblačila ves čas v črno. Z namenom skriti obline in biti čim manj opazna. Kako sem vesela, da je bila to samo faza.

Meni barve pomenijo ogromno, saj dajem tudi pri ilustracijah velik poudarek nanje. Ravno zaradi barv so tudi oblačila, na katerih so moje ilustracije zgolj v črni ali beli barvi. Na takšen način pridejo barve res do izraza.

Najljubše moje tri ali štiri barvne kombinacije so turkiz, živa pink, vijolična in sončna rumena, ki je med oranžno in rumeno.

S temi barvami tudi najraje ustvarjam. Zadnje čase prav tako prisegam na neon. Sploh poleti.

TURKIZ BARVA

Turkizna barva je barva ustvarjalcev, mislecev, zdravilcev. Je mešanica barv modre in zelene. A veš, ko greš na morje in v daljavi uzreš prelepe turkizne odtenke morja? Kako se počutiš? Pomirjeno kajne ;)

Turkizna barva ima velik pomirjujoč učinek, zato jo terapevti velikokrat uporabijo za svoje namene. 
Če vključimo turkizno barvo v zdravljenje, jo terapevti uporabljajo za zdravljenje raznoraznih bolezni in porušenega psihofizičnega stanja. Pomirja živčne, hiper aktivne ljudi, blagodejno vpliva na dihala in še za vse ženske win win kombinacija. Pomirja nas v času PMS-ja. Oh kako podpišem ;)

S turkizno se čudovito podajo pastelni odtenki, odvisno kako se jih skombinira. 
S pastel viola, roza in turkiz poustvarimo retro stil. 
Turkizna v kombinaciji z rumeno ali oranžno poustvari takšen športni stil. 

Kombinacija bež in turkiz poustvari zemeljske tone. Če se ju kombinira v prostoru, poustvari čudovit morski pridih. 

Pri meni doma v spalnici je kombinacija različnih barvnih črt v turkiz, zeleni in sivi. Seveda zelo pastel in občutek v tem prostoru je božanski, saj se v moji spalnici res dobro počutim.

PINK

Roza barva je barva nežnosti, prijaznosti, ženstvenosti. Je kombinacija rdeče in bele. Sama živahnost roza barve je odvisna od količine bele barve.

Če želimo poustvariti moč, roza barvo kombiniramo z močnimi temnejšimi odtenki modre, zelene, sive črne...

Roza barva nam pomeni sočutje, ljubezen, razumevanje, vzgojo, upanje, naivnost...

Roza barva za spalnico pomeni pomirjenost. Vendar naj bo le ta v bolj svetlih pastel odtenkih.

Odtenki roza barve, ki so najbolj priljubljeni so barva flaminga, brusnice, maline, sladkorne pene, jagodne kreme, koralna, fukcija....
Meni najljubši sta močna neon pink in barva flaminga.

VIJOLIČNA

Je mešanica rdeče in modre, če ji dodamo še belo, dobimo pastel odtenek. Meni ljuba je na nohtih pastel, na oblačilih tista mistična, kjer je več modre prisotne kod rdeče. Ta barva je zelo poduhovljena in je namenjena vsem tistim oz jim je blizu, ki iščejo smisel življenja. 

Predstavlja prihodnost, domišljijo, sanje in duhovno pomirja čustva. 

Zelo primerna je za svečane, glamurozne obleke. Pomeni nekakšno posebno ekstravaganco. 

Vijolična se čudovito poda v spalnico, kopalnico in prostore, kjer meditiramo, se sproščamo. Vendar opazka, naj je ne bo preveč, naj se jo uporabi na manjših površinah in kot barvo v dodatkih, ki popestrijo prostor. Če jo je preveč, lahko zaduši prostor.


SONČA RUMENA

A veš, ko ni ne rumena, ne oranžna, ampak nekaj vmes. Božanska je. Spominja na sonce. Ta barva je moderna ves čas, v kombinaciji s turkizno pričara pravi športni slog. Najlepšo lastnost, ki jo ima ta odtenek je, da razveseli, je polna optimizma in dobre volje.

Če govorimo o oblačilih je prav, da povem, da če oblečete to barvo, da bo pravi odtenek, da se lepo poda tvojemu tenu kože. Žive tone se razbije s kakšnimi črnimi hlačami, je pa res, da je vse odvisno od okusa.
Jaz recimo pokombiniram veliko barv med seboj, velikokrat gledam da so kontrasti komplementarni. Torej rumena se super lepo poda z modro in vijola.

V prostoru je čudovita v jedilnici, saj vzpodbuja tek. No tukaj bi lahko debatirali na dolgo in široko. Vzpodbuja tek, hmmm, torej da ga zavre, bi morala biti modra ;) Malo heca.


Unikatna oblačila kontakt

Imaš vprašanje zame?

PIŠI MI

POŠLJI